Dagbesteding

Persoonlijke groei

Thuiszitten draagt niet bij tot persoonlijke ontwikkeling en groei. Onderlinge ontmoeting en creatieve activiteiten wel. Daarom heeft Het Huisgezin ‘dagbesteding’ in haar programma opgenomen voor tienermeisjes en jongvolwassen vrouwen in de leeftijd van 15 t/m 20 jaar die door omstandigheden of problemen in de thuissituatie niet naar school kunnen en thuisblijven.

person wearing black, brown, and green dress shirt

Er even uit

Door even buiten de thuissituatie te zijn, biedt dagbesteding structuur en zingeving. In een veilige omgeving en onder begeleiding ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. De samenwerking in een ongedwongen en gezellige sfeer verbindt altijd en het doel is altijd om hen op weg te helpen naar eigenwaarde en de toekomst positief tegemoet te treden.

Een ander blij maken

Het Huisgezin ontvangt regelmatig goederen voor jonge moeders en baby’s in de leeftijd van 0-4 jaar. Tijdens de dagbesteding worden deze spullen opgeknapt. De meisjes maken er mooie pakketten van die op maat en leeftijd samengesteld zijn. Er worden ook kraamcadeaus gemaakt zoals luiertaarten. Omdat Het Huisgezin contact heeft met instanties als Blijf-van-mijn-lijfhuis, het AZC, en Fier Fryslân, brengen de vrouwen van de dagbesteding de pakketten naar mensen die er goed gebruik van kunnen maken. Op deze manier kunnen ze samen anderen blij maken; hoe mooi is dat!

person wearing black, brown, and green dress shirt
person wearing black, brown, and green dress shirt

Beter in je vel

Naast het plezier wat eraan beleefd wordt, ervaren de deelnemers aan de dagbesteding op deze manier dat zij maatschappelijk betrokken zijn en ertoe doen. Het heeft altijd tot gevolg dat de jonge vrouwen zich beter in hun vel voelen. Het is vooral belangrijk om plezier te maken met elkaar. Er is daarom ook ruimte om een workshop te volgen of om met elkaar een dagje erop uit te gaan. Lijkt dit je leuk? Of ken je iemand die dagbesteding nodig heeft? Je kunt je hier aanmelden

Toekomst

De dagbesteding wordt nu aangeboden aan meisjes en jongvolwassen vrouwen, maar in de toekomst wordt dat uitgebreid met dagbesteding voor jongens en jongvolwassen mannen. Het idee is om cadeauartikelen of klein meubilair te gaan maken en via de webshop te verkopen.

2 women sitting on wooden dock during daytime
two toddler playing letter cubes

Oproep

Heb je baby- en kinderspullen, in goede staat, over? Je kunt deze goederen bij Het Huisgezin inbrengen. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij zorgen ervoor dat de spullen weer een goede bestemming krijgen.