Huisvesting

Oude locatie

Pieter en Annemarie stellen sinds het jaar 2000 hun huis open voor pleegkinderen. Door de jaren heen hebben zij veel kinderen opgevangen in hun gezin. In Opeinde was er naast hun eigen 2 kinderen maximaal plek voor 5 pleegkinderen. Maar langzamerhand was er dringend een locatie met meer ruimte nodig om de visie voor nieuwe mogelijkheden handen en voeten te geven.

person wearing black, brown, and green dress shirt

Nieuwe locatie

Om meer kinderen op te kunnen vangen en om andere activiteiten te ontplooien heeft Stichting Het Huisgezin in september 2016 een nieuwe locatie aangekocht in De Tike. Een prachtige plek met veel mogelijkheden! Na een intensieve verbouwing is de boerderij op 6 mei 2017 officieel geopend door wethouder Marja Krans van de gemeente Smallingerland.

Genieten

Het is een heerlijke ruimte waar iedereen een eigen plekje heeft. Maar de fijnste plek is de grote eettafel van maar liefs 4,5 meter in de huiskamer. Daar zit iedereen graag om samen met elkaar te eten, te kletsen, uit te huilen, te lachen, huiswerk te maken of om samen spelletjes te doen.

person wearing black, brown, and green dress shirt