Jonge moeders

Nieuw concept

Er zijn weinig plekken waar jonge moeders, in de leeftijd van 13 tot 23 jaar, opgevangen kunnen worden binnen een gezin. Een veilige plek om samen met de baby, stap voor stap te werken aan een zelfstandige terugkeer in de maatschappij. Er komen veel aanvragen voor plaatsing van jonge moeders binnen. Zo werd een nieuw concept geboren door de grote loods om te bouwen tot een opvanglocatie. Er kunnen tegelijkertijd 4 jonge moeders vanaf 3 maanden zwangerschap tot uiterlijk 1 a 2 jaar na de bevalling opgevangen worden. Het is echt zorg op maat.

person wearing black, brown, and green dress shirt

Appartementen

In de opvanglocatie zijn 4 semi-zelfstandige appartementen. Elk appartement heeft een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer en een keuken. Het is licht en ruim en het ziet er fantastisch mooi uit! Daarnaast is er een gezamenlijke creativiteitsruimte, een bezoekruimte voor ouders en kinderen en een werkplaats voor dagbesteding.

Traject

De jonge moeders kunnen samen met hun baby in hun eigen appartement gaan wonen. Onder begeleiding kunnen ze hier leren om met een stappenplan zelfstandig te worden en op eigen benen te staan. Er zijn veel uitdagingen: moeder worden, leren omgaan met financiën, inrichten van een sociaal netwerk en geestelijke groei. Zo wordt er gewerkt aan de eerste jaren van het nieuwe leven, wat heel belangrijk is voor de verdere ontwikkeling. En uiteindelijk is er weer zicht op een mooie toekomst!

woman carrying baby